Kirjat

Inspiroivat kirjat pysyvän hormonitasapainon löytämiseen ja elämänmuutoksen tekoon. Tiesitkö, että hormonit vaikuttavat elimistössä kaikkeen – aina mielialasta painoon, uneen, ruoansulatuksen toimintaan ja energiatasoon? Vaikutamme itse elämäntavoillamme ja päivittäisillä valinnoillamme hormonien toimintaan.

Kaisa Jaakkolan helppotajuisten kirjojen avulla ymmärrät, miten nykyinen hyvinvointisi on rakentunut. Saat kiireiseenkin arkeen sopivat pienet askeleet tapojen muuttamiseen – ja ennen kaikkea toivoa siihen, että myös sinä onnistut.

Hyvän olon hormonidieettiHyvän olon hormonidieetti

– Ilmestynyt 2016, korvaa v.2011 ilmestyneen Hormonidieetti-kirjan
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224
– Tilaa kirja täältä

Kenelle? Laihduttajalle, joka haluaa oppia pysyvän hyvän olon filosofian dieettien sijaan. Kirja antaa vinkit käytännön toteutukseen kiireisessäkin elämässä. Tieteellisiin tutkimuksiin ja käytännön kokemuksiin perustuvan kirjan avulla onnistut varmasti!

***

Tiedätkö, miten hormonit vaikuttavat laihtumiseen ja painonhallintaan? Vaikutat itse hormonitasapainoosi joka päivä: tämän kirjan opeilla opit tekemään sen tietoisesti.

Liika stressi, huono uni, suolisto-ongelmat ja jumissa oleva aineenvaihdunta vaikuttavat merkittävästi hormonitasapainoon ja hankaloittavat laihdutusyrityksiä.

Hyvän olon hormonidieetti korvaa v. 2011 ilmestyneen Hormonidieetti-kirjan. Kirja on kokonaan uusittu rakenteensa ja kuvituksensa puolesta, ja myös teksti on suurelta osin uutta.

Hyvän hormonitasapainon avulla:
– laihdut tinkimättä hyvästä olosta
– voitat väsymyksen
– aktivoit aineenvaihduntaasi
– hallitset stressiä paremmin
– pääset eroon makeanhimosta ja
– näytät nuoremmalta.


Reipas, rakas raskaus – paranna hedelmällisyyttäsi, voi hyvin odotusaikana ja palaudu helposti raskaudesta

– Ilmestynyt 2015
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 224
– Tilaa kirja täältä

reipas rakas raskaus pikkukansi

Kenelle? Tiedät, että tulevien vuosien aikana elämääsi voisi mahtua perheenlisäystä tai olet ehkä jo raskaana. Haluat ymmärtää hormonien toimintaa hedelmällisyyden näkökulmasta, raskausaikana ja raskaudesta palautuessa. Kenties sinulla on tai on ollut raskausdiabetes ja toivoisit voivasi hoitaa sitä elämäntavoilla, tai välttää sen puhkeamisen seuraavassa raskaudessasi. Kaipaat inspiraatiota hedelmällisyyden parantamiseen, raskausajan terveellisiin elämäntapoihin ja raskauden jälkeiseen pikkuvauva-aikaan. Tämä kirja on kirjoitettu sinulle, lämpimällä ja sallivalla asenteella.

***

Ravinnolla, elämäntavoilla ja hyvällä hormonitasapainolla voi parantaa hedelmällisyyttä, helpottaa raskausaikaa ja nopeuttaa synnytyksestä palautumista sekä antaa parhaat rakennusaineet syntyvälle lapselle.

Kirjassa syvennytään hedelmöittymiseen, raskausaikaan ja ensimmäisiin synnytyksen jälkeisiin kuukausiin. Mitä syödä, miten liikkua ja levätä, jotta vointi olisi paras mahdollinen?

Kirjassa annetaan käytännöllisiä elämäntapavinkkejä, joista on helppo pitää kiinni väsyneenäkin. Kirja sisältää myös Kaisan oman kertomuksen äidiksi tulemisesta.


Taikinasta teräkseksi – kropparemontti kiireiseen arkeen

– Ilmestynyt 2013
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 220
Tilaa kirja täältä

Kenelle? Haluat päästä toteuttamaan Hormonitasapaino- ja Hormonidieetti-kirjojen oppeja käytännössä ja oppia elämäntapamuutokset järkevällä rytmillä. Olet ehkä kyllästynyt jojoiluun ja siihen, että samat vanhat tavat palaavat aina uudelleen osaksi elämääsi. Haluat oppia treenaamaan painojen kanssa, ehkäpä kotonasi kuntosalin sijaan.

***

Vihdoinkin on samoihin kansiin pakattu mentaalinen sparraaja, elämäntapa- ja treeniohjeet ja ihka elävä tapauskertomus!

Taikinasta teräkseksi sisältää perusteelliset ohjeet täydelliseen elämäntaparemonttiin stressinhallintaa unohtamatta. Se on konkreettinen työkalu ryhdistäytymiseen kaikille työ- tai perhe-elämän vetelöittämille vartaloille.

Todistavana esimerkkinä toimii kiireinen yrittäjä, tietokirjailija ja perheenäiti Katleena Kortesuo, jonka matka taikinasta teräkseksi on dokumentoitu kirjaan elementti elementiltä. Katleenan aiemmat tietokirjat löytyvät osoitteesta www.eioototta.fi/kirjat.

Kirja sisältää:

  • Uudet elämäntavat vuoden ajalle
  • Oppeja käytäntöön vievät tehtävät
  • Punttitreeniohjelmat puoleksi vuodeksi
  • Tietoa ja reseptejä
  • Katleenan kokemuksia omasta muutoksestaan

Hormonitasapaino – opas energiseen elämään

– Ilmestynyt 2012
– Lukuisia kuukausia Suomen myydyimpien tietokirjojen listalla, 20 000 myytyä kirjaa (1/2016)
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
– Sivuja: 320
Tilaa kirja täältä

Kenelle? Haluat ymmärtää hormonien vaikutuksen kokonaisvaltaisesti elämääsi, mm. yleiseen hyvinvointiin, sairauksien riskiin, mielen tasapainoon, sosiaalisiin suhteisiin, libidoon ja kehonkoostumukseen. Kirja sisältää syvällistä asiaa hormoneista joihin voimme itse vaikuttaa. Ehdoton hankinta kilpirauhasongelmaiselle.

***

Syökö stressi luovuuden ja innostuksen työhön? Nukutko yhtä vähän kuin abiturientti ennen yo-kirjoituksia? Häviääkö suklaalevy illassa tai mäyräkoira viikonlopussa aivan huomaamatta? Oliko seksi mielessä viimeksi edellisellä vuosituhannella?

Nyt on aika tarkastella hormonitasapainoa – se muovaa terveyttäsi, ajatuksiasi, valintojasi ja vartaloasi. Hormonit vaikuttavat koko elämääsi joka hetki.

Moni meistä on tietämättään kiitotiellä kohti kroonista sairautta, kuten kakkostyypin diabetestä tai kilpirauhasen vajaatoimintaa. Tämän kirjan avulla pystyt tiedostamaan ajoissa ruokavalion ja elämäntapojen vaikutukset hyvinvointiin ja hormonitasapainoon. Helpoilla elämäntapamuutoksilla saat enemmän energiaa päivittäiseen elämään.


Hormonidieetti – opas yksilölliseen täsmälaihdutukseen

– Ilmestynyt 2011
– Poistunut myynnistä Hyvän olon hormonidieetin korvattua tämän kirjan (toinen laitos)
– Lukuisia kuukausia Suomen myydyimpien tietokirjojen listalla, yli 20 000 myytyä kirjaa, kahdeksan painosta
– Sivuja: 177
– Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi