Nuku paremmin -webinaari + mistä tunnistaa huonon palautumisen

Pidin varsin vapaamuotoisen webinaarin ja Instagram Liven paremmasta unesta sunnuntaina 17.1.2019. Kivasti sain jo kiitoksia teiltä lukijoilta tästä, ihana kun annatte palautetta!

Assarini Jatta teki sisällysluettelon webinaarista, jotta sitä olisi helpompi seurata – kuuntele kokonaan tai tsekkaa pätkät jotka sinua kiinnostavat 🙂 Tässä on tämän webinaarin sisällöstä:

Alkuun kerroin hiukan omaa tarinaani viime vuosilta: mitä tapahtui ennen kuin uneni sekosi. Puhun melanoomasta, uupumuksesta, traumaperäisestä stressihäiriöstä, sen aikaansaamasta masennuksesta, ahdistuksesta sekä näiden kaikkien vaikutuksesta omaan uneeni. Tällä hetkellä tilanne on onneksi varsin hyvä ja koen olevani voiton puolella tästä cocktailista, mutta tarkkana saa edelleen olla. Stressinsietokykyni ei ole vielä palautunut ihan entiselleen.

Stoorini jälkeen webinaari jatkuu näiden aiheiden parissa (osa liittyy edelleen tarinaani, mutta seassa tulee paljon faktaa):

  • 10:30 Hermoston toiminta ja unihäiriöt
  • 13:40 Kaisan laaja unitutkimus uniklinikalla (eli unipolygrafia, olen kirjoittanut aiheesta tämän blogipostin)
  • 14:40 Levottomat jalat ja omia kokemuksiani niiden hoidosta
  • 17:20 Unihäiriöt, unettomuus ja herkkäunisuus
  • 19:40 Syvä uni ja ”aivopesuri” eli aivojen glymfaattinen järjestelmä
  • 22:00 Uniapnea, hengityskatkot ja aamupöhnä
  • 25:10 Oletko hyvä vai huono nukkuja?
  • 26:35 Arvonta: Palaudu ja vahvistu -kirjan ja verkkovalmennuksen voittivat Salla Lyytinen ja Outi Majaranta, onnittelut!
  • 27:40 Oura-sormus ja sykevälivaihtelu
  • 29:55 Firstbeat Hyvinvointianalyysi
  • 31:45 Mistä voi tietää onko oma palautuminen hyvää vai ei? Alipalautumisen oireet
  • 32:55 Ylivireys ja alivireys, optimaalinen vire – psykoterapian kautta opittua (KATSO TÄMÄ)
  • 39:28 Uniapneasta lisää
  • 41:50 Miksi palautuminen unen aikana saattaa olla huonoa ja unenlaatu surkea?
  • 45:50 Miten saada keho ja mieli rauhoittumaan ennen nukkumista
  • 51:00 Vinkkejä illan rauhoittamiseen + vuorotyöstä palautumiseen

Toivottavasti saat näistä ideoita palautumisen parantamiseen. Jos haluaisit oppia lisää ja viedä käytäntöön näitä asioita, niin Palaudu ja vahvistu -verkkovalmennus alkaa torstaina. Olet lämpimästi tervetullut mukaan <3

Palautumiseen liittyvät asiat ovat minulle sydämen asia. Jos siis haluaisit valmennukseeni, tämä on tällä hetkellä ainoa tapa yritysluentojen ja -valmennusten lisäksi. Tule mukaan verkkovalmennukseen ja sinulla on mahdollisuus kysyä minulta milloin vain apua!

Sinun kannattaa tulla mukaan jos:

  • elämä tuntuu kilpajuoksulta aikaa vastaan, koko ajan on kiireen tunne – kyllä, uskon että ehdit silti käydä läpi kurssin materiaaleja! Meillä on aikaa kesäkuuhun saakka ja kaikki tulee pienissä paloissa, voit kuunnella minua vaikka laittaessasi ruokaa tai ajaessasi autoa => kurssi ei vaadi zen-munkiksi muuttumista tai downshiftausta normaalista elämästä 🙂
  • nukut huonosti: et saa unta, unesi katkeilee, heräät ennenaikaisesti, heräät väsyneenä, tai mielesi ei meinaa antaa sinun rauhoittua uneen
  • kaipaat konkreettisia neuvoja siihen, kuinka palautumista ja omaa jaksamistaan voi parantaa HETI (tarvitset alkuun vain kolme minuuttia)
  • olosi tuntuu kuormittuneelta, eikä edes lepo, uni tai loma ole juurikaan helpottanut oloa
  • heräät aamuisin väsyneenä, vaikka nukut 7-9 tuntia
  • sinulla on selviä stressin oireita: ahdistusta, jännittyneet niska-hartiaseudun lihakset, mieli laukkaa, murehdit paljon, on hankala rauhoittua, to do -lista on pidempi kuin se mitä ehdit saada aikaan, päänsärkyjä, vatsan kanssa ongelmia, olet kärttyinen tai ärtynyt, ruoka maistuu liiankin hyvin tai liian huonosti, ”en selviä tästä” -ajatuksia…

PS. Katso mitä Heli kirjoitti minulle palautteeksi kurssista:

Kiitos aivan äärettömän paljon todella antoisasta kurssista! Osallistuin kurssille, koska jossain vaiheessa viime vuonna ymmärsin vihdoin, ettei riitä, että olen lopettanut suorittamisen (ja sitä myöten käytännössä kaiken aktiivisuuden). Että tarvitsen apua palautumiseen ja palauttavan tekemisen saamiseen osaksi arkea, ihan joka päivään. Tajusin myös, että vaikka minulla on monenlaista hyvinvointiin ja ihmiseen liittyvää osaamista, en kykene valmentamaan itseäni tässä asiassa.

Joulukuisessa illassa olen tulossa joulukonsertista. Helsingin keskustassa istun pysäköidyssä autossa ja kuuntelen jotain kurssin alkuvaiheen videoista. Puhut itsemyötätunnosta ja siitä, miten se eroaa armollisuudesta. Oivallan järkyttyen, että olen ollut itselleni armollinen, mutta itsemyötätuntoa en ole osannut harjoittaa. Että se on jotain, mikä on armollisuuden ja suorittamisen välissä, ihan niinkuin aakkosissa. Se keskitie, mitä olen etsinyt.

Miten osaisin kuvata kurssista saamaani hyötyä? Kuvaamalla sitä, miten lempeä lähestymistapa antaa mahdollisuuden ahdistamatta? Tai sitä, miten järkevästi palasteltu, fiksusti etenevä sisältö yhtä aikaa antaa tilaa ja saa ajattelemaan ja toimimaan? Tai sitä, miten kuvittelin uneni olevan kunnossa, mutta kurssin innoittamana rupesin seuraamaan tilannetta ja tajusin, että siinä on asia, jota muuttamalla oloni kohenee taatusti?

Kurssin sisällöissä on niin paljon tavaraa, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Hidas etenemistahti on voimallinen viesti siitä, miten tärkeää on antaa aikaa prosessille. Kokemukseni on, että kertaamalla ja aiheisiin palaamalla ymmärrys syvenee ja uusia asioita nousee esiin. Tulenkin aivan varmasti kertaamaan kurssin.

Ystävällisin terveisin,
Heli

Kategoriat

Share This