Terveellistä ruokaa?

Terveellisen ruoan hankinta on helppoa. Vaikka Suomessa vallitseekin vankka eineskulttuuri, on fiksun sapuskan hankinta mahdollista käytännössä aivan mistä tahansa. Mikäli lähikaupassasi ei vielä myydä luomua, kysy kauppiaaltasi, olisiko sitä mahdollista saada. Mitä useampi pyytää luomua, sitä helpompi luomua on saada.

Jos haluat tehdä hommasta todella helppoa, suosittelen sinua kääntymään kotiin laaturuokaa toimittavien yritysten puoleen.

Tilaa ruokaa kotiin

  • Luomulaatikko Tampereen lähikunnissa ja Hämeenlinnassa
  • Svarfarsin tila pääkaupunkiseudulla ja Länsi-Uudellamaalla
  • Luomulihaa: Labbyn tila Helsingissä ja lähikunnissa
  • Hereford-karjan eettisestä lihaa: Metsäojan tila Juupajoella (tuonti ainakin Tampereelle)
  • Luomulihaa: Heikkilän tila Loimaalla (tuonti ainakin lähiseudulle ja Tampereelle)
  • Superfoodeja, kuivatuotteita ja paljon muuta ihanaa, toimitus ympäri Suomea: CocoVi ja Puhdistamo

Lisää luomuruoan hankintapaikkoja löydät ainakin Antti Heikkilän luomusivustolta.

Luomuherkkuja & muuta kivaa

Luomuruokaa, superfoodeja, pähkinöitä, siemeniä, luomuteetä, luomukahvia ja muita herkkuja käyn hakemassa seuraavista paikoista:

Luomukahvia

Laatukahveja ostan Mokkamestareilta Tampereelta. Heillä on myös verkkokauppa, josta löydät luomukahvien laajan valikoiman. Tampereella suosikkikahvilani on Kahvila Valo, sillä heillä päivän kahvi on useimmiten Mokkamestareiden luomukahvia.

Kauppahallit

Kauppahallit ovat ihania aarrearkkuja. Niistä löydät luomutiskejä, laadukasta lihaa, raakamaitojuustoja ja lähituottajien herkkuja. Ota tavaksi käydä kerran viikossa kauppahallikierroksella täyttämässä ruokakaappisi antimia.

Tampereen Kauppahallissa omia suosikkejani ovat Luomuani (kuvassa), Juustosopin raakamaitojuustot ja monipuoliset lampaan- ja vuohenmaitojuustot, Laatulihan tuoreet lihat ja Veljekset Lindgrenin mainiot savustetut lihat (esim. savuporo on mainio pikaeväs).

Pikaruokaa

Jos pidät pikashoppaamisesta, kävele lähimpään ruokakauppaasi – vaikka siihen, joka on auki 24/7. Hyllyssä on aina jotain mitä voit valita, esimerkiksi kylmäsavuhärkää ja omena tai valmiiksi kypsennettyä lohta, täysjyväruisleipää ja minitomaatteja. Monkeyfood-sivustolta löydät hyvän selviytymisoppaan ruokaremonttiin ja ruokavalintojen tekemiseen käytännössä millaisessa kaupassa tahansa. Kyse on kaikista eniten asenteesta. Haluatko voida hyvin nyt ja hetken päästä? Jos vastaat kyllä, valitset ruoan josta tulee hyvä olo nyt ja hetken päästä 🙂

Ja vielä lopuksi – jos ruoan pitää olla lautasella mahdollisimman nopeasti ja helposti, kokeile näitä Monkeyfoodin ”arkienkelit”-ohjeita. Tällä listalla pärjäät monta viikkoa!