Melanoomasta, luentotauosta ja Magnesia-festivaalista

By / 01 Kes 2017 / Kommentit poissa käytöstä

KaisaJaakkola_Still

Olen pitänyt taukoa luennoimisesta ja esiintymisistä kohta vuoden. On tuntunut tosi tärkeältä ottaa aikaa pysähtymiseen, oman elämän läpikäymiseen ja lepäämiseen viime vuoden melanoomajärkytyksen jälkeen. Minulla diagnosoitiin melanooma maaliskuussa 2016. Se käynnisti aikamoisen henkisen myllyn, jossa myös edellisten vuosien rankat elämänkokemukset tulivat käsiteltäväksi.

Melanooma on sen verran viheliäinen syöpä, että moni ei ymmärrä sen vakavuutta ennen kuin se osuu omalle tai läheisen kohdalle. Ennuste on hyvä, kun se todetaan riittävän aikaisin. Tietoisuus hyvästä ennusteesta ei silti ainakaan omalla kohdallani muuttanut sitä, että diagnoosi järkytti todella rankasti ja pisti miettimään oman kuoleman mahdollisuutta. Yhtenä päivänä olet nuori, hyvinvoiva ihminen ja pienen lapsen äiti. Seuraavana olet joku, jota kutsutaan nuoreksi syöpäpotilaaksi, viedään tutkimuksesta toiseen, sovitaan leikkausaikoja, kontrolleja… Se vain muuttaa asioita. Ehkä joskus kirjoitan tästä enemmän. Vielä en pysty.

Rehellisesti sanottuna viime kesänä alkoi tuntua vaikealta – tai sanoisinko mahdottomalta – mennä ihmisten eteen. Voin huonosti ja tunsin olevani rikki revitty sisältä. Henkinen ja fyysinen jaksamiseni olivat heikoilla. Hyvinvointialan yrittäjänä edustan aina omaa alaani ja yritystäni. Mistä se kertoo, jos itse voin huonosti? Tuntuisi kovin vaikealta mennä itkettyneillä silmillä innostamaan ihmisiä. On helppo inspiroida ihmisiä hyvinvoinnin tekoihin kun itse voi hyvin. Vaikeaksi se muuttuu siinä vaiheessa kun oma terveys on kysymysmerkki ja hyvinvointi muuttunut selviytymiseksi.

Olen tarvinnut tämän tauon. Olen oikeastaan aika ylpeä siitä, että uskalsin kuunnella itseäni. En tehnyt jotain vain siksi että ”pitää” tai koska esiintymispyyntöjä tulee koko ajan. Täytyy olla rehellinen itselleen. Muuten menee sisältä solmuun. Minä en osaa feikata. Minulle on tärkeää elää kuten opetan. Se tarkoittaa myös lepäämistä silloin kun sisin siihen käskee.

Kevään mittaan on alkanut tuntua siltä, että alan olla taas valmis. Syksyllä jatkan luennointia ja valmentamista yrityksissä työhyvinvoinnin saralla. Mutta sitä ennen tulee Magnesia  Se on täydellinen paikka astua pitkästä aikaa lavalle. Olen mukana ”Monta polkua muutokseen” -paneelikeskustelussa heti ekana päivänä.

Tule sinäkin mukaan Magnesiaan! Tämän sydämellisempää hyvän olon kesäfestaria saa hakea. Maaginen Lonnan saari, joogaa, musiikkia, hyviä viboja, maukasta ruokaa ja sydämellisiä ihmisiä 

Lue lisää Magnesiasta täältä: http://www.magnesiafestival.com
Hanki meidän Optimal Performance -support-liput täältä: goo.gl/cKewAA

Share on Facebook
Premium Wordpress Plugin