Jenkkakahvat pois ja muuta asiaa hormoneista

By / 05 touko 2013 / No Comments

Minua haastateltiin jokin aika sitten Ylelle hormoniaiheiseen juttuun. Artikkelista tulikin oikein mainio. Olen nähnyt valmennuksissa kerta toisensa jälkeen niin BioSignature-mittauksen millimetrien kuin laboratoriotuloksien todentamana miten voimakas vaikutus ravinnolla, elämäntavoilla ja mielen hyvinvoinnilla on hormonitoimintaamme. Housunkauluksesta pursuavat jenkkakahvat ovat vain pieni murunen tuosta suuresta kokonaisuudesta, mutta joillekin kenties juuri se asia joka herättää kiinnostuksen muutoksen tekemiseen (etenkin kun ymmärtää mistä jenkkikset johtuvat). Ei siinä mitään väärää ole.

Voit lukea Ylen jutun kokonaisuudessaan täältä. Siihen haastateltiin mun lisäkseni ravitsemusgenetiikan professori Matti Uusitupa ja sisätautien erikoislääkäri, lihavuustutkija Aila Rissasta.

Jenkkakahvat pursuilevat – onko syy hormoneissa?

Kevään koittaessa monet aloittavat epätoivoisen taistelun kehon rasvamakkaroita vastaan. Kysyimme lihavuustutkijan, ravitsemusgenetiikan professorin ja ravintovalmentajan näkemyksiä hormonitasapainosta ja painonhallinnasta. He kaikki ovat huolissaan siitä, että tieto terveellisten elintapojen merkityksestä ei mene riittävän hyvin perille.

—-

Lue koko juttu Ylen sivuilta.


Kuvassa teen BioSignature-mittausta asiakkaalle. Tässä jenkkakahvatilanne ei ole niin huolestuttava 🙂

Kärsimättömille tiivistyksenä: 
– hormonit vaikuttavat hyvinvointiisi joka hetki
– hiilihydraatit kasaavat rasvaa vyötärölle
– kun vyötärö kasvaa, hormonitoiminta häiriintyy
– stressihormoni lisää lihavuuden kierrettä (ja kroonisesti koholla ollessaan mm. heikentää unta, lisää sisäelinten ympärillä olevaa rasvaa ja ennenpitkää hajottaa elimistön)
– liikunta auttaa hormonien hallinnassa (kunhan ymmärtää millaisia vaikutuksia eri liikuntamuodoilla on)
– hormonitoimintaan voi vaikuttaa itse

Tärkein asia koko jutussa: hormonitoimintaan voi vaikuttaa itse. Ja teet niin koko ajan joko tiedostaen tai tiedostamattasi. Paras vointi syntyy, kun sen tekee tiedostaen. 🙂

PS. Ne täsmäohjeet jenkkakahvojen sulattamiseen saat Hormonidieetti-kirjastani. Kuudes painos on kaupoissa ja edelleen saan jatkuvasti mailia ihmisiltä jotka ovat onnistuneet kirjan opeilla. Hatunnosto jokaiselle joka on lähtenyt toteuttamaan kirjan oppeja!

Share on Facebook